Háčkovaný obal na láhev

Háčkovaný obal na láhev

Jak mít u sebe stále láhev s pitím, bez kabelky, batohu a ruce mít volné... Máme pro Vás typ, jak to lehce vyřešit. Uháčkujte si na láhev "síťovku" přes rameno :-). 

Potřeby:

Batikovaná příze (my jsme použily Cotton batikovanou)

Háček

Láhev

 

Pro info: Podrobný návod se do Chvilky pro tebe nevešel, cílem bylo inspirovat Vás… Níže jsme pro Vás připravili podrobný návod…. Tak hurá do díla ????

1. Magické oko – magické oko je velmi praktické pro háčkování do kruhu (čepičky, podložky, tašky atd.). Jeho výhodou je, že je „pohyblivé“, tzn. můžeme otvor stáhnout do velikosti, jakou ve středu potřebujeme.

 

magické oko

 

2. Do magického oka háčkujeme  3 řetízková oka  + 1 řetízkové oko (Poté háčkujeme – dlouhý sloupek – řetízkové oko – dlouhý sloupek. Pokračujeme stále tak, že budete mít celkem 8 dlouhých sloupků včetně začínajících 3 řetízkových ok a mezi nimi vždy jedno řetízkové ok. Poslední řetízkové oko spojíme pevným okem s třetím řetízkovým okem na počátku.

3. Háčkujeme 3 řetízková oka + 1 řetízková oko (3 řetízková oka nám nahrazují jeden dl. sloupek) tzn. celkem budete mít 4 řetízková oka. Do mezery mezi sloupky předešlé řady háčkujeme vždy – 1 ŘO – 1DLS – 1ŘO – 1DLS – pokračujeme takto střídavě do konce kruhu a poté spojíme KRS s třetím řetízkovým okem na počátku.

4. Háčkujeme 6 ŘO, které spojíme s předešlou řadou krátkým sloupem vždy v mezeře předešlé řady mezi dlouhými sloupky – pozor vždy ob dva dlouhé sloupky, tzn. na konci budeme mít celkem 8 obloučků z řetízkových ok. Poslední oblouček uděláme následně – 3 ŘO, 2x nahozený DLS spojíme sháčkováním do KRS na počátku.

5. Další řadu opět háčkujeme 6 ŘO, spojíme s předešlým obloučkem KS a poslední osmý oblouček háčkujeme 3ŘO, 2x nahozený DLS spojený ve 3 ŘO předešlé řady. Takto pokračujeme až do požadované výšky.

6. Okraj – pro zpevnění háčkujeme 2 řady KRS, do každého obloučku 5 KRS. Nejprve tedy uháčkujeme na počátku řady 1ŘO, poté do obloučku 5KRS a takto pokračujeme dále dokola. Další řadu začneme opět 1ŘO a do každého KRS předešlé řady háčkujeme opět KRS. Konec řady vždy spojíme s počátečním ŘO pevným okem.

7. Popruh – háčkujeme v libovolné šířce, doporučuji 5-6 DLS nebo KRS, záleží na Vaší volbě. Tzn. začneme řadu ŘO (pokud zvolíme háčkování KRS, pak uděláme na počátku 1ŘO, pokud DLS, uděláme 2ŘO), háčkujeme 5-6 sloupků tam a zpět. Máme-li popruh v požadované délce, ukončíme ho sháčkováním na protilehlé straně obalu.