Ozdobné razítkování

Ozdobné razítkování

Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak nápaditě ozdobit pozvánku, přáníčko, či jmenovku, jste u nás na správném místě. Neotřelou kombinací gelových razítek a akvarelových fixů totiž nemůžete šlápnout vedle. Následujte náš přehledný obrázkový návod a my vás krok po kroku dovedeme ke zdárnému cíli.

 

Potřeby            

Potřeby:

Akvarelový papír

Gelová či pěnová razítka s květinovými motivy

Permanentní razítkovací polštářek, např. Stazon nebo VersaFine

Tenký popisovač Graph'it

Akvarelové fixy

Štětečkový fix na vodu

Washi páska, snímatelná lepicí páska nebo překrývací lepicí posložka pro razítkování

Nůžky

Pomocník na razítkování Stamping Buddy Pro

 

Washi a nůžky

Začneme tím, že si nastříháme 6 až 7 proužků washi pásky v délce cca 12 až 13 cm a postupně nalepíme na akvarelový papír tak, abychom zhruba uprostřed vytvořili z proužků obdélník. Washi páska je snímatelná a v tuto chvíli nám slouží jako „překrývací médium“, díky kterému zůstane přelepená plochá čistá. Proužky by se proto měly malinko překrývat, aby byl obdélník jednolitý a „nepropustný“.

 

Stamping Buddy          Stamping buddy

Dále si připravíme vše na razítkování. Umístíme papír do razítkovací pomůcky Stamping Buddy (viz obr. výše), zajistíme magnety (jsou součástí balení) a gelová razítka naaranžujeme razítkovanou stranou dolů tak, aby vytvořila požadovaný motiv. Přiklopíme víko Stamping Buddy, aby na něj gelová razítka přilnula a my mohli nanést inkoust z razítkovacího polštářku. Když znovu víko přiklopíme, přesně obtiskneme inkoust na papír. Papír i razítka jsou zafixovaná, pokud bude potřeba nátisk opakovat, stále přesně razítkujeme na námi rozvrženou plochu.

Pěnové razítko

Motiv můžeme samozřejmě doplnit i jinými, například pěnovými, nebo gumovými razítky.

 

Sejmutí pásky        Po sejmutí       

Po zaschnutí inkoustu sejmeme washi pásku. Obdélník můžeme ještě „začistit“ pomocí pravítka a tenkého popisovače.

Rámečk        Akvarel   

Poté na hladkou folii naneseme akvarelovými fixy různé barevné tóny, které pak budeme pomocí vodního štětečku nanášet na orazítkované motivy.

 Hotovo

Nyní máme před sebou originální kartičku, připravenou se ctí reprezentovat vaši pozvánku či přání. Stačí už jen napsat vzkaz ;-)