Šperky z pěnovky č.2

Šperky z pěnovky č.2

S pěnovkou už jste se seznámili v jednom z našich předešlých příspěvků. Jde o kreativní materiál s velkým K, který milují děti i dospělí. Připravili jsem pro Vás hned čtyři návody pro výrobu šperků.

Návod č.1 - náhrdelník z moosgummi: 

Z moosgummi ustřihnete proužek cca 1cm široký, šířku přizpůsobte velikosti korálků. Máme pomůcku: 1cm velké korálky = 1cm široký proužek. A pak na obruč střídavě napichujte korálky a moosgummi. Konce proužků doporučujeme zakulatit nůžkami, aby zbytečně netrčely. Jednoduché a krásné, co říkáte?

Návod č.2 - náušnice s pěříčky:

Potřebujeme moosgummi, potom peříčka, komponenty na zavěšení, nůžky, žehličku a jehlici na namotávání spirálek. Z moosgummi ustřihneme proužky 0,5cm široké a 10cm dlouhé, položíme je na žehličku nastavenou na nejvyšší stupeň. Chvíle, kdy se prohnou, je ta pravá, jsou nahřáté. Natočíme je na jehlici a podržíme, než vychladnou. Konce propíchneme, abychom do nich protáhly kroužky a přidáme také náušnicové háčky. Peříčka uchytíme do koncovek a přivěsíme na kroužky. A je to!


Návod č.3 - pestrý náhrdelník:

Pomocí raznice na moosgummi vysekáme z pěnovky kolečka, která navlékneme na strunu. Pomocí press kroužků přiděláme zapínání a je to. Doporučuji ještě hotový náhrdelník "zatáhnout" na žehličce, na nejvyšší stupeň pár vteřin z každé strany. Na druhé fotce níže je krásně vidět rozdíl mezi "opálenou" a neopracovanou verzí. Náhrdelník vynikne v pestrých barvách.


 
 
Návod č.4 - náramky z moosgummi:

Tentokrát náramky veselé, jarně naladěné. Z pěnovky nastříháme proužky cca 20cm dlouhé a 0,5cm široké.
Proužky položíme na rozehřátou žehličku, během pár vteřin se zkroutí, jsou poddajnější, lépe se s nimi potom pracuje. Z drátku o průměru 0,5mm si na jehlici namotejte několik spirálek (každý cca 3cm dlouhý), které budou sloužit jako ozdoby. Navlékneme je na moosgummové proužky, můžeme ale použít i koupené komponenty.
Konce náramku svážeme drátkem k sobě. Ketlovací jehlu mírně pootevřeme a protáhneme jí pod drátkem. Pootevřené očko se nám "zasekne" za drátky, v tuto chvíli ho přimáčkneme. Na jehlu navlékneme kaplík a utvoříme očko. Přidáme zapínání a je to!