Jak na transferový obrázek na textil

Jak na transferový obrázek na textil

Textilní transfery patří mezi Vaše nejoblíbenější. Vypadají skvěle sami o sobě nebo v kombinaci s textilními barvamiDíky foto návodu, který jsme vytvořili ve spolupráci s Chvilkou pro Tebe a další inspirací v tomto příspěvku Vám práci s nažehlenými vzory rádi přiblížíme. Jsme přesvědčení, že si transfery na textil zamilujete. 

Každý transférový obrázek je opatřený folií, která slouží k přenesení obrázku. Textil je nutné před samotnou aplikací vyprat, vyžehlit, případně pomocí "lepícího válečku" zbavit nečistot, prachu apd.. Samotné nažehlení je poměrně jednoduché. Obrázek si ostřihnete dle potřeby, některé motivy se dají rozstříhat na více částí a nažehlit, jak se Vám zlíbí. Aplikaci položíte obrázkem dolů a žehlíte cca 2 minuty krouživými pohyby na stupeň bavlna přes folii, ale pozor BEZ PÁRY. Dalším důležitým krokem je nechat obrázek cca 2 min vychladnout. Po vychladnutí můžete začít s odstaněním folie.

Transfer v kombinaci s textilními metalickými barvami:

Béžový podklad je také výborná volba:

Motivů je celá řada a zaručeně Vás osloví. Můžete je aplikovat na polštáře, tašky a vaky, trička, rifle … . V nabídce jsou jak pestré motivy, tak černobílé. Za vyzkoušení určitě stojí konturovací transférové obrázky

Video jak naložit s konturovacím transférovým obrázkem zde:



Mladší z Vás jistě osloví motiv plaměňáka

Detailní odstraňovaní folie:

Velkým hitem jsou námořnické a tropické motivy:

Vedle transferových obrázků existují i barvy na textil, které je vhodné nanášet přes šablony. Šablon existuje opravdu široká škála. Aplikují se technikou tupování (aplikace barvy houbičkou), nebo sprejování. Obě techniky jsou vhodné pro začátečníky. Záleží, jaký druh barvy si zvolíte. Existují barvy matné, metalické, ve spreji. Po odstranění šablony je možné obrázek dokonturovat štětcem nebo fixem určeným na textil. Jde o kreativnější zábavu, kde se fantazii meze nekladou.

Péče o textil s transferem? Nestojí moc námahy, jen se držte pravidla, prát na jemný chod, vždy po rubové straně. To samé platí i při žehlení. Žehlit po rubu, na stupeň odpovídající druhu látky. 

Věděli jste, že existují i transférové obrázky na tvrdé povrchy? Seznamte si s nimi zde.