Jak se vyznat ve světě transférových obrázků

Jak se vyznat ve světě transférových obrázků

Zřejmě jste zaznamenali v nabídce našeho e-shopu širokou nabídku transférových obrázků. Práci s nimi si zamilujete a z konečného efektu budete nadšení.

Mezi nejoblíbenější patří transférové obrázky na textil, které se aplikují nažehlením. Obrázky vypadají skvěle nažehlené jen sami o sobě, ale výborně se dají kombinovat s textilními barvamiPro podrobnější postup a inspiraci klikněte zde.

Ukázku jednoduchého nažehlení uvidíte ve videu níže:

Mezi další oblíbené patří Home Decor transfery. Ty lze použít na tvrdé povrchy. Obrázek jednoduše ponoříte na 1 minutu do vody a v momentě, kdy se obrázek začne "hýbat", přeneste na daný předmět, stáhněte folii a motiv uhlaďte a odstraňte bublinky.

Obrázky vypadají nejlépe ve vintage looku:

Další v řadě jsou krajkové transfery, tzv. LACE TRANSFERMy jsme je vyzkoušely na na sklo a z výsledku jsme nadšení. 

Poslední v řadě jsou transféry Rub-On Transfer.

Fungují obdobně jako ostatní transfery, jen se nenažehlují ani nemáčí. Stačí, když vystřihnete požadovaný obrázek, odendáte folii, přitisknete na dekorovaný předmět a vyhladíte. V balení je přiložena dřevěná špachtle, která slouží jako hladítko. Celý motiv jím obtáhnete, aby ještě lépe přilnul. Když máte hotovo, opatrně sundáte vrchní folii. 

Transfery na trvdé povrchy je dobré zatvrdit pečením na 180°C po dobu 20ti minut, pokud to materiál daného předmětu dovolý. Případně po 21 dnech dojde ke konečnému utvrzení, kdy se obrázek stane voděodolným. 

Jaký druh obrázku zvolíte Vy?