Trička - třeba - na vodu

Trička  - třeba - na vodu

Jedete na vodu? Vyrobte si s námi finančně nenáročná, jednoduchá, ale přitom originální "týmová trička".

Voda

Potřeby:

Bílé tričko

Barva na bavlnu za studena Chevas (dle množství textilu)

Zažehlovací folie na světlá trička

Voda

Trička obarvíte nejlépe v pračce. Rozmíchejte barvu v cca 0,5 l vlažné vody a při napouštění vody do pračky vlijte. My jsme použili na 5 triček 2 barvy. K poslednímu nejdelšímu máchání vlijte fixátor barvy.

Tip: Nebojte se obarvit trička v pracče, je to jednodusší než v hrnci. Po vyndání triček z pračky spusťte jen na prázdno program praní na 60 stupňů, abyste odstranili případné zbytky barev z bubnu nebo dejte prát třeba tmavé prádlo.

Voda

       Voda      Voda

Natiskněte motiv na přenosnou folii (záleží na tiskárně, my použili inkoustovou). Pozor, motiv musí být natisknutý zrcadlově (lehce upravíte v počítači).

Voda      Voda

Zažehlete dle návodu cca 5 min. na bavlnu, nechte vychladnout a sloupněte. Doporučujeme ještě přežehlit přes pečící papír.

Hotovo a hurá na vodu!

Pomocí přenosné folie můžete na jakoukoliv bavlnu (ne elastickou) přenést fotografií, obrázk atd. Postup je velice jednoduchý, obrázek jen vytisknete na tiskárně, přenesete zažehlením. Tričko můžete prát v pračce, nejlépe porubu, na 40 stupňů - máme vyzkoušeno. Folie jsou dostupné na potisk světlého i tmavého textilu.