Přáníčko paraván

Přáníčko paraván

Paní Martina Žílová pro Vás připravila úžasný návod na přáníčko ve tvaru paravánu. My jí za něj děkujeme a Vy si ho s námi můžete vyzkoušet ;-)

 

Přáníčko paraván

Potřeby:
Bílý karton
Scrapbookový papír se strukturou
Vzorovaný scrapbookový papír
Raznice "bordura"
Raznice štítek
Výsekové nože - například drobné kvítky na ozdobu, či text "Všechno nejlepší"
Razítka s ozdobnými motivy či blahopřáním
Inkoustový polštářek
Nůžky
Lepidlo nebo oboustranná lepicí páska

 

Postup:

 

Přáníčko paraván

1. Z bílého kartonu si vyrobímí základ 30 x 15 cm. Rozměr můžeme přizpůsobit podle toho, jak chceme přání velké. Narýhujeme si na čtvrtiny (viz. obrázek). Pomocí raznic si upravíme okraje. Horní okraj ozdobíme bordurou, na spodní okraj použijeme raznici štítek,  aby paraván mohl hezky stát.

 

Přáníčko paraván

2. Podle rozměrů jednotlivých čtvrtin připravíme panely z jednobarevného a vzorovaných scrapbookových papírů, tak aby spodní jednobarevný papír vždy o 3 - 5 mm přesahoval papír horní, vzorovaný. Můžeme si pomoci speciálním pravítkem s kovovými zarážkami . Stejně tak by měly i okraje čtvrtiny bílého kartonu být o něco širší, než okraje jednobarevného scrapbookového papíru.

 

Přáníčko paraván

3. Nazdobíme - můžeme použít různé výřezy, razítka, chipboardy, brads (hřebíčky)... Fantazii se meze nekladou. Ale pozor - nezdobíme ve velkých vrstvách, abychom přání mohli zavřít a dát do obálky.

4. Po nazdobení panely nalepíme na základ přáníčka, buď s použítím lepidla, nebo oboustranně lepicí pásky a máme hotovo.